Ruokaa ja sen sulattelua
Ruoka on minulle todella tärkeä asia, ehkä liiankin. Toiset syövät elääkseen ja toiset taas elävät syödäkseen. Kuulun selkeästi tähän toiseen ryhmään. Ajattelen ruokaa silloinkin, kun en sitä valmista tai syö. Nautin hyvistä ruokakuvista, luen ruokaohjeita ja verkoilla käydessä jo mietin miten kalan ruuaksi laittaisin.
Nyt odotan villivihanneskautta alkavaksi. Toukokuuhun tuntuu olevan loputon matka, nytkin sataa lunta. Viime keväänä näin ensimäiset korvasienet pääsiäisenä. Odotan horsmien versojen nostavan päänsä maan läpi, nokkosten nuoria maukkaita lehtiä, koivun mahlaa ja vuohenputkia. Odotan myös ahvenia katiskasta ja kutuhaukia rantakaislikoista.
Odotellessa kevätherkkuja, olen treenannut kahvakuulalla voimaa ja juosten kestävyyttä. Haluaisin olla vahva.
Tässä vähän viimeaikojen herkkuja.
Raviolit korvasienitäytteellä. |
Nokkospastaa. |
Focaccia. |
Herkulliselta näyttää. Nälkä tulee katsellessa. Saisikos focaccian ohjeen?
VastaaPoistaViimeistään tuon alimman kuvan kohdalla täällä ähistään, että ohjeesta ei sitten mainitse halaistua sanaa.
VastaaPoistafocacciasta olen nähnyt paljon herkullisia kuvia, joskus ohjeenkin, mutta tekemättä on jäänyt.
Joskus voisit laittaa tuon leivän ohjeen tänne - sen verran Sinua väitän tuntevani, että ei ole kysymys ollenkaan hullummasta makujen yhdistelmästä.
Edelleen focaccian ohjetta odotellaan ;)
VastaaPoistaFocaccia (pellillinen)
VastaaPoista4dl vettä
50g hiivaa
2tl suolaa
1tl sokeria
7,5dl vehnäjauhoja
4rkl oliiviöljyä
pellille:
4rkl oliiviöljyä
2tl sormisuolaa
tuoreita yrttejä
oliiveja/aurinkokuivattuja tomaatteja/mitä nyt sattuu olemaan
Lämpimään veteen hiiva+mausteet, alusta jauhot+öljy, vaivaa käsin tai koneella 10-15min. (jää löysähköksi)
Kohota 20-30min.
Voitele vuoka/pelti oliiviöljyllä, jätä puolet öljystä leivän voiteluun.
Levitä taikina tasaisesti vuokaan, sivele öljyllä.
Kohota 30min.
Painele taikinaan keikki mitä haluat siihen laittaa, ripottele yrtit ja suola päälle.
Paista 225 asteessa noin 30min.