tiistaina, elokuuta 27, 2013

Punajuuri

Olen hullaantunut punajuuriin. Punajuuripaistos (pilkottuja punajuuria, halloum juustoa ja timjamia folionyytissä) on ihan superherkkua. Paistan usein myös punajuurisiivuja voissa pannulla kalan kaveriksi. Eilen kokeilin punajuurisämpylöitä ja voin rehellisesti todeta, etten parempia ole kuunaan suuhuni laittanut!

Punaiset sämpylät.
 Punajuurisämpylät

5dl vettä
50g tuorehiivaa
kämmenenpohjallinen sokeria
pari tl suolaa
kaksi raakana raastettua punajuurta
pari kauhallista kaurahiutaleita
pari kauhallista ruisjauhoja
alusta vehnäjauhoilla kimmoisaksi
loraus öljyä

Kohota 30 min.
Vaivaa pötköksi.
Muotoile sämpylöiksi, kohota.
Paista 200 asteessa 25 min.

Sieniäkin on tullut liikaakin. Puolukoita kerättiin jo kaksi ämpärillistä ja osasta on nyt tekeytymässä tuoremehua. Äsken kävin keräämässä nokkosensiemeniä ja ne odottavat kuivumaan pääsyä. Melkoisia syyspuuhia!

Jääkaapin päälle mitoitettu ritilä.


Mielipuolista.
 

5 kommenttia:

  1. Hieno idea tuo punajuurisämpylät. Missä muodossa sen sämpylöihin lisäsit ja paljonko - unohtui vissiin mainita :)

    VastaaPoista
  2. Oho, niinhän unohtui! Raastoin kaksi kokonaista raakaa punajuurta taikinaan. Hyvä kun huomasit.

    VastaaPoista
  3. Luonto pukkaa nyt satoa. Hienoa, että osaat niin hyvin hyödyntää näitä ilmaisia terveellisiä antimia.

    VastaaPoista
  4. Sämpylöitä on kyllä tehtävä!

    Millä ohjeella sä teit puolukkamehun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/33276/Puolukka%20tuoremehu/

      Tuossa puolukkamehun ohje.

      Poista