perjantaina, heinäkuuta 26, 2013

Tää nyt on vaan tämmöstä

On herkuteltu luonnon mahtavilla antimilla. Kipaisen pari litraa vattuja joka päivä lähipuskasta. Mustikoitakin on jo haettu, käsi ei kyllä siitä touhusta juurikaan tykkää. Mutta tietyt hommat on pakko hoitaa, jos mielii talvellakin herkutella. Meillä on mustikkahulluja useita!

Ja sienet, voi mahoton paikka! On saatu kantarelleja, orakkaita ja haperoita. Tein elämäni parhaan kantarellipiirakan, se meni kaikki samana päivänä viimeistä murusta myöten.

Oma maa antaa jo perunaa, pieni perunahirmu on mielissään.

Ja leipä. Siitä tuli kaunis.





 

5 kommenttia:

  1. Herkullinen postaus. Oi noita kanttarelleja. Niitä kaipaan kun täällä Kuusamon korkeuksilla eivät kasva.

    VastaaPoista
  2. Kiitollisia kuvia sinulla - siis katojallekin tulee kiitollinen mieli. Tyhmää edes luetella, että onpas upeita mustikoita, UPEA piirakka, ja nuo perunat...ja mikä leipä! Mutta kun vain niin on!
    Parantukoon kätesi kuntoon.
    Onnellista vuodenaikaa sinulle!

    VastaaPoista
  3. Anonyymi10:26 ip.

    Olen etsinyt pitkään hyvää kantarellipiirakan ohjetta.. Voisitko mitenkään jakaa tämän ohjeen täällä? Kiitos!!!

    Ritu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun osaisin laittaa ohjetta piirakasta. Leivon yleensä ilman ohjeita. Tähän piirakkaan tein suolaisen piirakan peruspohjan, johon laitoin paljon vehnäleseitä. Täytteessä on Paljon sipulia, sipulin varsia, ruohosipulia, timjamia ja kantarelleja. Munamaito päälle, raastettua parmesaania ja paljon mustapippuria. Se on siinä.

      Poista