Innostuin
Teki mieli leipoa ja niin teinkin.
Ruista juuresta. |
Vaalea juuri. |
Vaaleat hapanleivät juuresta. Jauhoina ohraa ja vehnää. |
Ihana kuori. |
Mausteina kurkuma, nokkosensiemenet, siankärsämön ja villikuminan lehdet. |
Vatruskojen täyttämistä. Hankala taikina käsitellä. |
Mmmm... Täytteenä riisiä, porkkanaa, sipulia, purjoa ja kantarellia. |
Valmiit makupalat. |
Nyt alkoi minunkin tehdä mieli leipoa! Ihania herkkuja!
VastaaPoistaJa hyvin maistui. Ruisleipiä on aina tehtävä kaksi, että saa itsekin maistaa. Poika on niin hulluna siihen.
PoistaOnpa herkkuja. Onko hapanleipäjuuri vanhaa perua ja miten sen teet?
VastaaPoistaTein juuren itse vasta äskettäin. Laitoin kannelliseen lasipurkkiin vähän ruisleivän juurta, vehnäjauhoja ja vettä. Seuraavana päivänä lisäsin noin desin vettä ja desin vehnäjauhoja, samoin pari päivää eteenpäin. Ja kaikki tämä siis huoneenlämmössä. Juurta voi säilyttää jääkaapissa tai jos usein leipoo, niin ihan vaan pöydällä. Muistaa vaan ruokkia välillä.
Poista