tiistaina, syyskuuta 15, 2009


Voihan tomaatti

Meidän tomaattisato ei kypsy. Voisitteko ystävät kalliit kertoa hyviä ohjeita, miten raaoista tomaateista voi tehdä jotain säilykkeen tapaista? Pimeässä pahvilaatikossakaan ei tunnu kypsyvän kuin kirsikkatomaatit.
Syksy on ollut kiireistä aikaa. Kellarissa on reilusti yli sata litraa mehuja, on hilloja (suosikkia kuningatarhillo), suppilovahveroita on kerätty ja kuivattu urakalla, kestitty vieraita ja tehty halkoja. Kohta saa talvi tulla, yrittäköön vaan nujertaa meidät jos uskaltaa.

4 kommenttia:

 1. Minä olen kypsytellyt tomaatteja päivän valossa keittiön pöydällä. Hyvin kypsyvät niinkin;)

  VastaaPoista
 2. Jaa-a...isä piti pahvilaatikossa käärittynä kaikenmaailman vällyihin. Kypsyivät muutkin kuin kirsikkatomaatit..mutta meni siihen rutosti aikaa ja osa mätäni vaikka jäi raa’aksi.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi9:59 ap.

  Voimia. Tämä on hyvää!

  Vihreät säilötyt tomaatit

  1 kg vihreitä tomaatteja
  1 l vettä
  1 rkl merisuolaa
  Mausteliemi:
  5 dl vettä
  2,5 dl väkiviinaetikkaa
  3 dl sokeria
  10 neilikkaa
  1 kanelitanko
  0,5 rkl sinapinsiemeniä

  Poista tomaateista kanta ja pistele haarukalla tomaattien kuoreen reikiä. Kiehauta vesi, lisää suola ja keitä tomaatteja 10 minuuttia. Nosta tomaatit vedestä ja poista kuori. Kiehauta mausteliemen vesi, etikka, sokeri, neilikat, kanelitanko ja sinapinsiemenet. Lisää tomaatit mausteliemeen ja anna kiehua hiljalleen läpikuultaviksi. Nosta tomaatit puhtaisiin kuumiin lasitölkkeihin ja kaada liemi päälle. Sulje tölkit. Säilytetään pimeässä. Valmista tarjottavaksi viikon kuluttua.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi12:21 ip.

  Soita Minttumaaria meidän mutsille ja vertaa tuota reseptiä hänen omaansa. Ne on hyviä vielä usean vuodenkin säilönnän jälkeen...Pee

  VastaaPoista