tiistaina, huhtikuuta 26, 2011

Puutarhassa

Koko pääsiäinen meni ulkona. Möyrittiin puutarhaa urakalla. Tein uuden kukkapenkin ja aloitin toista, siirsin raparperin valtaamasta yrttipenkkiä ja tein tuet pahiten roikkuville herukkapensaille. Raparperille uutta kuoppaa kaivaessa löysin hirveän määrän narsissin sipuleita tosi syvältä (viime keväänä paikkaan nousi muutama kukka) ja siirsin ne kaikki kukkapenkkiin. Siirsin sinne myös siellä täällä viime kesänä kukkineet varjoliljat ja pienen köntsän palavaa rakkautta (sitäkin kukki monessa paikassa aiemmin). 


Kun uusi penkki on valmis, haen naapuritalon kukkapenkistä perennat, jotka siirsin sinne "turvaan" muuton yhteydessä. Siellä on mm. särkynyt sydän, leijonankitaa, ritarinkannusta, kuunliljoja ja jotain keltakukkaista perennaa, jonka nimestä ei ole mitään hajua. Punahatun siemeniäkin on odottamassa. Salaatteja laitoin taas parvekkeelle laatikoihin, eipähän etanat syö.
Kasvilaatikoihin laitetaan tänä vuonna punajuurta, lanttua, porkkanaa, avomaakurkkua ja kesäkurpitsaa. Ainakin. Myyrätuhot täytyy myös paikata edelliskesäisestä kivikkokasviryhmästä. Ketoneilikka on tuntunut maistuvan erityisen hyvin. 
  Haluaisin paljon kukkia puutarhaan ja etenkin perhosia houkuttavia lajeja. Onko vinkkejä? Ottaisin mielelläni vastaan.


Viime vuoden luumusatoa. Puutarhassa on kaksi vanhaa luumupuuta.

  Vanhassa ränsistyneessä puutarhassa on se hyvä puoli, että sen voi muokata mieleisekseen. Eikä tekeminen lopu, ainakaan vielä ihan kohta... 

2 kommenttia:

  1. Tuliko teillä luumut kaikki syötyä, vai laitoitko niistä jotain säilöönkin?

    VastaaPoista
  2. Tässä rakennuksessa on kaksi asuntoa ja oletimme muutettuamme, että sato jaetaan. Mutta se menikin niin, että nopeammat ottaa kaiken. Kymmenestä herukkapensaasta emme saaneet marjan marjaa ja luumusadosta kaksi kulhollista heti syötäviksi. Tälläkertaa osaan pitää puoleni. Naapuritkin ovat muuttamassa omakotitaloon (hyvä niin).

    VastaaPoista