keskiviikkona, maaliskuuta 16, 2011

Harjoittelua

Harjoitellaan kaikenlaisia juttuja. Aikaisia aamuja, koiran kanssa elämistä, aamulenkkejä, iltalenkkejä, kalakukon tekoa pilkityistä ahvenista, retkiruokien tekoa, koulujuttuja ja koulujuttuja.
Edelliseltä koulureissulta. Tuuli oli kova ja pitovoidetta olisin kaivannut.

Minun supernaisellinen leirilook: miesten 50-luvun villahousut (sepaluksella) ja nahkaiset "mannesaappaat" (anteeksi kielenkäyttöni).


Puolentoista viikon kuluttua lähden viikoksi hiihtovaellukselle. Jännittää. Joka päivä hiihdetään 15km ja yöt nukutaan teltoissa. Toivon hyviä kelejä, ei räntää eikä paukkupakkasia.
Mikä lie mennyt?


Metsäkaveri.

Eilen kävin koiran kanssa pari tuntia metsässä lumikenkäilemässä, leivoin ruispaloja ja spelttirouheleipää ja hampurilaissämpylöitä. Tänään on hampurilaispäivä. Jokin aika sitten huomasin, että markettien vehnäjauhoissa on paakkuuntumisenestoainetta, mikä on esim. Ruotsissa kiellettyä. Varmaan tosi terveellistä! Ostin pienen myllyn luomujauhoja 15 kilon säkin. Itse leivottu leipä on minulle tärkeä asia. 

5 kommenttia:

 1. Minnepäin reissusi suuntautuu? Edelleen ihailen noita suksiasi tuolla hangessa, on ne vaan niin hienot uusiin muovihiihtimiin verrattuna!

  VastaaPoista
 2. Salamajärvelle mennään, ei sen kauemmas. Itse olisin mielinyt pohjoisempaan, mutta en saanut tehdä päätöstä. Ja kyllä, minäkin tykkään suksistani ihan hirmuisesti! Puusuksissa on tunnelmaa.

  VastaaPoista
 3. Tuo teidän metsäkaveri on aivan suloinen otus. Mitkä silmät, todellinen kaunotar! Ja sä olet kyllä aika sissi tuolla metsässä, en voi muuta kuin ihmetellä.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi11:08 ap.

  Kuumepäivää viettävä nettiseikkailija eksyi sekä ihastui blogiisi ja alkoi miettiä jauhoasiaa (minkäs se leipuri luonnolleen voi). Eli vaikka itsekin liputan pienten tuottajien tuotteiden perään, niin suomalaisissa vehnäjauhoissa on parhaiden leipomisominaisuuksien vuoksi se ongelma, ettei riittävää sitkoa (jyvän koostumus) saada aikaiseksi meidän lyhyellä kasvukaudella (jos siis tavoittelee optimaalista tulosta, kotioloissahan kelpaa usein se vähemmänkin näyttävä) ja siksi isompien merkkien jauhoihin sekoitetaan ulkolaista viljaa tuomaan hyviä leipomisominaisuuksia.
  Mutta paakkuuntumisen estoaine, piti ihan tutkailla mistä aineista on kyse ja onhan noissa eroja. Eikä niillä varmaan ole suurta merkitystä ajattelemattomille lisäaineisiin tottuneille ihmisille, mutta niin, enpäs keksi miksei leipominen onnistuisi "paakkuntuneistakin" jauhoista!

  VastaaPoista
 5. Itseasiassa nuo pikkumyllyn lisäaineettomat jauhot ei paakkuunnu yhtään. Muutenkin tuntuu tulevan kuohkeampaa tuotosta. Pitäydyn siis isoissa säkeissä tästä lähtien.
  Ja kiitos, kivaa kun tykkäät blogista ja tervetuloa lukijaksi.

  VastaaPoista