tiistaina, helmikuuta 16, 2010

Monenmoista
on tapahtunut. Muuttoon on enää puolitoista viikkoa. Talonpoikaiset pirtinpöytä ja sohva saivat uuden kodin ja olemme niin kovin mieltyneet Domus-tuoleihin. Lapsetkin tykkäävät istua niissä.
Eilen oli ristiriitainen päivä. Mahatauti oli jyllännyt vuoronperään lapsissa ja eilen oli minun vuoro. Epävarmaa tassuttelua ympäri kotia, eikä mihinkään ruumiilliseen hommaan voinut tarttua. Niinpä hoidin puhelinasioita. Ensimmäisenä kysyin huoneilmatulokset suoraan terveystarkastajalta. Niinhän siinä kävi, että epäilymme osui oikeaan, kodissamme on sädesientä ja kahta muuta pöpöä. Joudumme aikamoiseen urakkaan muuton yhteydessä. Kaikki vaatteet on pestävä vähintään 60asteessa, kovat huonekalut+tavarat pestään desinfioivalla aineella, patjat, peitot ja tyynyt hävitetään ja tilalle hommataan uudet. Matot pitäisi viedä pesulaan (päätettiin hävittää ja hankkia uudet, tulee halvemmaksi).

Urakka on henkisesti aika rankka. Muutto jo itsessään ei ole ikinä mikään mukava homma. Ollaan kuitenkin päätetty selvitä, uuden kodin hyvät ominaisuudet mielessä pestään ja pakataan.

Tässä niitä hyviä ominaisuuksia:
 • vuokraan kuuluu lämmitys ja sähkö
 • koulu ja päiväkoti ovat samassa talossa
 • pääsemme eroon jatkuvasta sairastelusta
 • talon kellarissa on tilava hieno sauna, joka on vapaasti käytössä
 • talon kellarissa on kunnon kylmäkellari
 • asunnossa on tosi leveät ikkunalaudat(olin huolissani mihin laitan kaikki viherkasvit)
 • asumiskustannukset pienenevät noin 500eurolla (etenkin talvikuukausina)
 • auton käyttö vähenee, koska ei tarvitse kuskata lapsia tarhaan
voin sisustaa kodin 50-luvun tyyliin (vanha kivitalo, sopii loistavasti)
kuva täältä

8 kommenttia:

 1. Vielä yksi positiivis-henkinen kommentti:
  Onneksi teidän ei tarvitse homepesun yhteydessä hävittää kaikkia papereita, kirjoja ja valokuvia... Näinkin on tapahtunut.

  VastaaPoista
 2. Saanko kysyä mitä tuommoinen huoneilman mittaus maksaa? Ikuinen pessimisti on vähän huolissaan oman kodin hometilanteesta. Kosteutta rakenteissa on, sen tiedän, mutta se nyt ei välttämättä tarkoita vaarallisia homeita. Oireiliko teillä muut kuin lapset? Haistaako homeen huoneilmassa?

  VastaaPoista
 3. Mittaus maksaa noin 200 euroa ja se pitäisi tehdä talvipakkasaikaan. Meillä sen haistoi kaikki muut paitsi me itse, ollaan niin totuttu. Jos rakenteissa on kosteutta, on melko varmasti sädesientäkin ja se on erittäin vaarallista terveydelle. Oletteko miten kauan asuneet siellä? Meillä kaikki ovat oireilleet, poika alkoi oireilla heti muuton jälkeen ja me muut pahemmin vasta vuosi asuttuamme.

  VastaaPoista
 4. Ollaan asuttu kummitustalossa varmaan nelisen vuotta. Mulla ei mitään selkeitä oireita ole, mutta mies valittaa kroonista nuhaa. Nuha ongelma on alkanut tuolla asuessa. Mies on muutenkin herkempi reagoimaan allergisesti. Itse olisin ekana syksynä asunut tyytyväisenä luteiden kanssa, kun ei puremista tullut mitään ;D

  VastaaPoista
 5. Miksi mittaus pitää teettää talvella?

  VastaaPoista
 6. Ilmassa ei ole siihen aikaan siitepölyjä, ikkunat pidetään yleensä kiinni yms. Ilma on sillon myös kuivempaa.

  VastaaPoista
 7. Anonyymi5:35 ip.

  Voi miten harmillista ;(
  Miten ne peitot mitkä ehdit myydä täytyykö ostajien nekin hävittää.

  Voimia

  Agnes

  VastaaPoista
 8. Ei tarvitse. Me ollaan altistuttu 1,5vuotta, joten ei saada viedä mukanamme niitä uuteen kotiin. Jos kamojen uudet omistajat haistavat jotain, pesu auttaa.

  VastaaPoista