keskiviikkona, syyskuuta 23, 2009


Autiotalon kukat lakastuu
Kuulen päivittäin tuttavilta tarinoita ulkomaanmatkoista, ostospäivistä, uusista vaatteista, baari-illoista, ravintolassa syömisistä ja kampaajalle käymisistä. Sattuu. Minun päivääni tänään kuului jännitys, riittääkö bensa päiväkotiin ja takaisin. Tupakaton aamu, koska eilen ruokakauppareissulla viimeiset eurot menivät maitoon. Kelalla on jonoa, saan ruhtinaallisen työmarkkinatukeni yli 20 päivää normaalia myöhempään. Lapsilisät tulevat perjantaina, bensa tuskin riittää siihen asti. Lapset eivät jaksa kävellä kolmea kilometriä suuntaansa tarhaan.
Kyllä minä tiedän, etten voi ketään syyttää omista rahahuolistani. Enkä syytäkkään. En pidä rahasta, mutta ei tämäkään mukavaa ole. Itkettää, haluan tupakan ja meetvurstia leivän päälle.

6 kommenttia:

 1. Havaittu lievä syysmasennuksen alku. Reseptinä määrätään pikavippiä tai muuta vekseliä, joka käytettäköön punaviinipulloihin, kartonkiin tupakkaa ja suklaalevyihin.

  VastaaPoista
 2. Sain tupakkaa, jeeee!!! Syksy on inhottavan ristiriitaista aikaa. Pimeys ja kylmyys masentaa, mutta muilta osin tykkään kovasti. Suklaata oon saanu ihan liian vähän viime aikoina. Resepti otetaan harkintaan. Vakavaan sellaiseen.

  VastaaPoista
 3. Niin. Kun ajoittain on vaan myönnettävä itelleen että joskus menee rahaa niihin paheisiin/hyveisiin.

  VastaaPoista
 4. Minulla ainakin elämä just nyt on niin tasapaksua päivästä toiseen tahmomista, että ilman punkkua ja tupakkaa olisin varmasti vuoroviikot Vuoristosairaalassa. Kyllä elämässä pitää olla jotain ihan omaakin, eikä pelkkää piirileikkiä.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi8:16 ip.

  Ammatinvalintakysymyskö köyhyyden syynä? Onko hyvinvointi Suomessakin vielä näin köyhyyttä ja nälkää, eikö sosiaalihuolto pidä huolta omistaan?? Onneksi tunnut olevan lampaiden marjojen ja kasvisten kera omavarainen.

  -Parempaa jatkoa-

  Seska

  VastaaPoista
 6. Anonyymi11:45 ap.

  Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista