maanantaina, joulukuuta 30, 2013

Blaah sanon minä

Joulun olis voinu vaikka jättää väliin. Toisten nurkissa pyöriminen ei enää sovi minulle. Olis mukava luoda jo ihan omia jouluperinteitä. Ja tehdä hyvää ruokaa! Jouluhan on melkeinpä jatkuvaa syömistä. Itse en tykkää mistään joululaatikoista, kinkku riittäisi yhdelle aterialle ja en muutenkaan ymmärrä miksi ruokaan ei voisi laittaa vähän ajatusta mukaan.

No joo, olen iloinen että ollaan taas kotona. Ollaan myös ensi joulu.

Tehtiin päätös alkaa syömään vähemmän lihaa. Aloitetaan kahdella lihattomalla päivällä per viikko ja lisätään niitä pikkuhiljaa. Lapset(kin) tykkäävät ihan hulluna kasvispihveistäni, joten miksi sen aina lihaa pitäisi olla? Onhan hyvin laitettu liha toki herkkua, mutta yleensähän se on sitä vetistä jauhelihaa tai kutrakkeisia kanasuikaleita. 

Eilen retkeiltiin reilu kuuden kilometrin lenkki samalla, kun katsottiin näätäloukut. Nähtiin pajunkissoja ja kastematoja. Ehkä top kakkosessa tylsyydessään tämä vuodenaika on nyt. Kelien takia. Inhottaa.

Vaarallinen joen ylitys (pikku puro, reikä kumppareissa).

Kivilaavun valloittajat.

Väinönputki kasvaa uutta versoa.

Hain kasvimaalta tuoretta lehtikaalia ruokapöytään.
  Tänään aion istuttaa valkosipulia ja manailen mielessäni mitä olen tehnyt ansaitakseni tämän talven.

4 kommenttia:

 1. Meillä oli syksyllä yksi melkein lihaton kuukausi kokeeksi. Lapset eivät edes huomanneet mitään puuttuvan lautaselta.. :)

  VastaaPoista
 2. Minä kokeilin lihatonta viikkoa, joka venähti kahteen ja sitten kolmeen. Ei tuntunut missään - ei hyvältä eikä huonolta. Aion silti jatkaa vähälihaisella ruokavaliolla. Isompi vaikutus oli hiilarien jättämisellä pois työpäivien lounaslautaselta. Alkuiltapäivän pilkkiminen jäi pois kerrasta.

  Joulusta olen täsmälleen samaa mieltä. Itse asiassa marras- ja joulukuu voitaisiin molemmat lopettaa tarpeettomina, ja siirtyä suoraan lokakuusta tammikuuhun. Kuka tarvitsee vuodenaikaa, joka ei ole enää syksy eikä vielä talvi? Ehkä joku, mutta minä en. Tai ehkä asun vain väärässä paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistetään adressi noiden turhien kuukausien lopettamiselle!

   Poista