sunnuntaina, marraskuuta 03, 2013

Koirilla on koirien hommat

Oltiin pojan kanssa kahdestaan kotona ja päätettiin mennä koiria juoksuttamaan kallioiselle metsäalueelle. Löytyi hieno vanha mänty ja korppien kääntämiä jäkälälaikkuja. Liukasta oli ja kuljettiin kiireettä.
Nyt tarkkana.

Hieno mäntyvanhus.
Pian Mosku lähti juoksemaan hullun lailla, näki tai vainusi jotain. Kohta alkoi hurja haukkuminen, ulvominen, sähinä ja murina. Riesa juoksi täysillä ääntä kohti ja pian siellä oli kahta kauheampi meteli.

Tunnistin äänet, koirilla oli supi haukussa. Lähestyimme liukkailla jäkäläisillä kallioilla varoen kaatumista. Perillä oli täysi tohina päällä.

Tilanne päällä.
Kalliossa oli lohkeamia, joiden välissä oli Riesalla supikoira silmäkkäin. Mosku yritti saalistaa ylhäältä, koska ei mahtunut rakoon. Ainakin 15-20 minuuttia koirat haukkuivat ja murisivat, kunnes Mosku ahtautui väkisin ahtaaseen rakoon, otti supista niskaotteen ja retuutti elukan tasaiselle maalle. Pelkäsin sen jäävän jumiin kallion rakoon, mutta ihmeen sukkelasti homma tapahtui.

Haiseva peto.
Tilanne oli omituinen. Inhoan supikoiria, ne eivät kuulu Suomen luontoon. Vaikka luonto minulle tärkeä onkin, en halua suojella ja puolustaa eläintä, joka aiheuttaa pelkkää tuhoa ja lisääntyy kuin juolavehnä kasvimaalla. Syövätpä vielä lajitovereitaan mokomat. Yäk. Supi tuli tiensä päähän ja minä olin koiriin enemmän kuin tyytyväinen. Riesa on ollut arka metsästyshommissa, mutta saa nyt näköjään Moskulta voimaa ja rohkeutta. Oikea tehotiimi!

2 kommenttia:

 1. Anonyymi8:23 ip.

  Koirien mielestä varmasti täydellinen päivä. :)
  Meidän jo edesmennyt jästipässi jahtasi kyllä supia mielellään, mutta ei osannut viedä metsästyskuviota loppuun. Petkeleellä jouduin niskat poikki yhdeltäkin hakkaamaan, kun ei muuta asetta äkkiseltään käsiin sattunut. Kaikenlaiseen sitä näköjään pystyy, kun on ikäänkuin pakko.

  Mukava blogi. Ei passaisi nyt lueskella, kun pyrkii tuo koirakuume nousemaan, eikä vielä ole sopiva aika.

  Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirakuume on kyllä voimakas tauti, tiedän kokemuksesta. Ja oksankarahkalla piti minunkin homma loppuun saattaa.

   Poista