keskiviikkona, lokakuuta 23, 2013

Eväitä koirille ja ihmisille

Olen kehitellyt mahtavan reissuevään. Leivoin piiraita, joissa on täytteenä kaalia, sipulia, vuohenputkea ja jauhelihaa. Lihan voi tietenkin jättää halutessaan pois. Mukailin Olgan keittokirjan ohjetta.

Tein ensin hiivataikinan, johon laitoin vehnäjauhon lisäksi ruista, ohraa ja viherjauhetta.

Täytteen jauhelihan paistoin ensin, sitten ohueksi suikaloidut kaalit+sipulit muhitin paistinpannulla reilussa voissa pehmeäksi. Sekaan roiskautin intiaanisokeria, suolaa ja kuivattua vuohenputkea. Pehmenemiseen menee aika kauan, noin 20-30 minuuttia.

Pyöritin taikinan palloiksi, kaulin pulikalla letuiksi niin, että keskelle jää paksumpi kohta. Täytettä keskelle ja nipistely kiinni. Kohotin muhkeiksi.

Munalla voitelin ennen paistoa. 200 asteessa kypsytin. Herkkuja!!!


 Moskulle tuotiin laatikollinen luita. Hirviporukkaa saamme kiittää tästä! Aivan mahtavaa. Rautasaha soi illankähmässä, kun paloiteltiin luut sopiviksi annospaloiksi.




 

3 kommenttia:

  1. Nam, sanon minä piirakoille. Onko sulla vielä vuohenputkea olemassa, vai oletko kuivattanut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivatin sitä vähän ja jonkin verran ryöppäsin pakkaseen. Antaa kyllä kivasti makua.

      Poista
  2. Hitto, kun olin laiskimus kesällä enkä säilönyt. Pitkä on matka kevääseen.

    VastaaPoista