torstaina, maaliskuuta 14, 2013

Koirahommia ja puutarhahaaveilua

Sain vihdoinkin hommattua kunnon vetovyön Moskulle. Aiemmin käytössä oli joku matkalaukun vyö, joka rajussa vauhdissa tuntui uppoutuvan selkärangan poikki ja joskus aukesi kesken juoksulenkin.

Nyt siis ostin Zero- Multifunction vyön ja äsken kokeiltuani totesin hyväksi ostokseksi. Jäällä mentiin aika haipakkaa, minä perässä sukset jalassa ja Mosku juoksi edellä. Käskyjen opetteluun pitäisi tosin panostaa enemmän.

Erihyvä vetohässäkkä.
Toinen uusi juttu on herkkupalat. Lähikirppiksellä on pöytä, jossa myydään selvästikin eläinkaupan "jäämistöä" todella edullisin hinnoin. On valjaita, hihnoja, kuppeja ja kippoja. Ostin sitten kissojen raksuja meidän koiruuksille palkitsemista varten. Tuntuu olevan parasta herkkua maailmassa!

Nami nami!
Koska olen viheltämisen suhteen vajavainen yksilö (ei vaan tule mitään vihellystä suusta, vaikka olen kuulkaas treenannut)on ollut pakko kokeilla kaikki mahdolliset koirapillit läpi. Nyt osui ja upposi, ääni on ihan älyttömän kova ja koiruudet tulee heti ensipuhalluksella luo! Pilli tuli kuolinpesästä ja on ihan mielettömän hieno! Puiseen pilliin on kaiverrettu vuosiluku 1935. Nyt voi todeta, että vanhassa vara parempi!
Ääntä piisaa!

1935
Puutarhahommia odotellessa tilasin itselleni Opinellin puutarhaveitsen, siemeniä ja idätysastiat. Niistä lisää tuonnempana. 
Kesäheila nro 1.
 

4 kommenttia:

 1. Tuosta kesäheilasta tuli mieleeni, että esittelepäs joskus kalanperkuuvälineistönne. Yritän saada suunnittelun asteelta ostokseksi asti kalanperkuupuukon/veitsen ja olisi mukava tietää, millaisin välinein luonnon ammattilaiset hoitavat sen homman.

  VastaaPoista
 2. Sinulla sitä energiaa riittää. Nähtävästi jalontaminen myös mielessä.

  VastaaPoista
 3. Olen huomannut, että tuon mallisella veitsellä on kätevä tehdä puutarhassa vähän kaikkea. Villiyrttien ja -vihannesten poimiminen oli kuitenkin painavin syy hommata tuo veitsi. Jalontamishommat on ihan vieraita, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 4. Tuosta kalanperkauspuukosta, itse olen käyttänyt linkissä näkyvää veistä, valmistajia on ainakin ennen ollut muitakin. 8 vuotta työkseni kalastin aikanaan Lapissa, ja tuommoisella veitsellä kymmeniä tuhansia kiloja, pääasiassa siikaa, tuollaisella perkkasin, samassa veitsessä suomureuna. Kertavetaisulla lähtee puhtaaksi tuolla lusikkapäällä.

  http://shop.kivikangas.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=9604

  VastaaPoista