keskiviikkona, heinäkuuta 13, 2011

Kesämeininki

Normaalia kesäsekoilua. Ei mitään rytmiä elämässä, syödään kun huvittaa, retkeillään kelien mukaan, nukutaan teltassa takapihalla. Tupakoinnin lopetuspäätös on pitänyt, kajakki on hommattu, yrttejä kuivattu. Löytyi lakkasuo (jo 1,5 kiloa lakkoja keitetty hilloksi) ja kypsiä mustikoita. Onnistuin mustikoitten kuivaamisessa vihdoinkin ja tein mustikkajauhetta. Pöllölapset ovat huudelleet pihalla teltan vieressä. 

Läksyjä en ole tehnyt, enkä voi siitä oikein syyttää kun itseäni. Kun lapset eivät ole poissa kotoa, en pysty keskittymään mihinkään keskittymistä vaativaan. Tarvitsen hiljaisuutta.
Kalasaaliin tutkiminen käynnissä. Ämpärissä sorva.
Parin viikon päästä on lähtö koulun kanssa 9 vuorokauden vaellukselle, eikä ole vieläkään paikasta mitään tietoa. Jännittää. Olen alkanut kohottaa kuntoa sitä varten (melontaa, lenkkeilyä ja jumppakuminauhalla venkoilua). 
Saalista. Aika herkullista!

3 kommenttia:

 1. Hyvä juttu tuo tupakkalakon onnistuminen.
  Saitko kuivattua mustikat ihan sähköuunissa?
  (no eipä silti, ei mulla nyt tässä ole mustikoita eikä leivinuuniakaan, mutta kiinnostaa silti)
  Ja noista lakoista ei voikaan sitten sanoa enää yhtään mitään...

  VastaaPoista
 2. Joo,lakko pitää mutta hermot on aika kireällä. Ei kai ne loputtomasti ole.
  Mustikat kuivasin OBH Nordica kasvikuivurilla. Leikkasin ensin harvahkojen ritilöiden päälle itikkaverkosta sopivat palat, ettei kuivuneet tipu heti läpi alempiin kerroksiin. Pidin lämpötilan tosi alhaisena. Viime kerralla kuivasin vissiin liian kovalla.
  Se lakkasuo kuumottaa koko ajan aatoksissa. Käyn parin päivän välein keräämässä kypsät pois. Sinne jäi ihan hirveesti raakoja!

  VastaaPoista
 3. Voi ei! (siis siitä suosta)

  VastaaPoista