maanantaina, heinäkuuta 25, 2011

Herkkupullaa
Kahvin kanssa pitää saada kunnon pullaa. Mieluiten tungetaan niihinkin jotain lähimetsästä.
Kerrankin kahvit oikeista kupeista.

Peruspullataikinaan raastetaan yhden sitruunan kuori.


Pullasolmuja kohoamaan pellille.

Painetaan syvennykset mönjälle.

Syvennyksiin laitetaan vanhanajan vaniljakastiketta (paksuna versiona).

Mitä enempi, sen parempi.

Päälle marjoja, nyt tuli lakkoja ja mustikoita. Ihan tuoreet olis nätimpiä, nämä oli olleet vuorokauden jääkaapissa.

Munaa reunoille.

Sulaa nautintoa.

Aikas hyviä. Kannattaa kokeilla.
 

3 kommenttia:

  1. Anonyymi6:54 ip.

    Herkulliselta näyttää ja kuulostaa. Mistä tuota vaniljakastiketta saa ja miten se "käyttäytyy"?

    Riikka

    VastaaPoista
  2. Vanhanajan vaniljakastiketta käytin, kaupasta saa, pahvipakkauksessa on kaksi annospussia. Kun tekee puolet pienemmällä nestemäärällä, niin on just hyvä. Ja laittaa vaniljamönjän jo jääkaappiin tekeytymään, kun alkaa vääntämään pullataikinaa. Mönjästä tulee tosi paksua, mutta se tuntuis pysyvän hyvin pullien päällä.

    VastaaPoista
  3. Hi hii... ja niihinkin tungetaan jotain lähimetsästä. Hauskoja mielikuvia tulee tuosta tekstistä...=)

    Ja pullat ovat kyllä käsittämättömän herkullisen näköisiä!

    /m

    VastaaPoista