lauantaina, toukokuuta 07, 2011

Kiirettä pukannu

Kaikennäköstä kertakaikkiaan. Koulussa oli tiukka viikko. Oli osanäyttö luonnontuntemuksesta, eli virallinen mieshenkilö tuli toisesta oppilaitoksesta testaamaan, osataanko nyt tarpeeksi. Puolet luonnontuntemuksen tentittävistä tentittiin nyt. Mukana oli sammalet, jäkälät, käävät, ilmakehän ilmiöt, tähtikuviot, maa- ja kivilajit, kalat ja ympyräsuiset, nisäkkäät ja niiden jäljet+jätökset ja selkärangattomat. Videotykki näytti kuvaa 25 sekuntia ja oikea vastaus piti raapustaa paperille kaikkien muiden kohdalla, paitsi kivilajeissa. Ne oli ihan kivenmurikoita, joista olisi pitänyt tunnistaa. Kivien tunnistus ei menny ihan putkeen.

Isojärven kansallispuistosta.

Meidän luokka on kutistunut kymmenestä kolmeen. Saadaan aika yksilöllistä opetusta. Siitä oli suunnatonta etua etenkin eräruokakurssilla. Kokki vei meidät kolme oppilasta kotakeittiöön ja näytti, miten tehdään asiakasryhmille ruokaa tulilla. (syöjät eli asiakasryhmä oli siis oppilaat)  En normaalisti syö kolmessa päivässä niin paljon, kun sinä päivänä tuli napaan upotettua evästä! Tarjolla oli tunnin muhitettua sipulikeittoa, porsaan sisäfilettä porkkanakesäkurpitsalisukkeella, pippurikermakastiketta, suolapedillä kahteen tapaan paistettua lohta, tartarkastiketta, sienisalaattia, tuoresalaattia ja jälkkäriksi lämmintä kermassa haudutettua leipäjuustoa lakkahillon kanssa.  Voin kertoa että maistui!


Isojärven kansallispuistosta.

Koulussa on myös suunniteltu tulevia opastuksia. 10 vuotiaita tulee reilu 40kpl Isojärven kansallispuistoon opastettaviksi (käytiin eilen katsomassa reitit valmiiksi) ja tokaluokkalaisille (46kpl) järjestetään oppilaitoksen maastossa liikunnallinen luontopäivä. Kaikkea pitää miettiä, ohjelmia, turvallisuussuunnitelmia ja etukäteisinfoja. Huh huh.

Isojärven kansallispuistosta.

Viisumit on haettu ja maksettu kesäkuun alun melontavaellusta varten. Nyt vaan odotellaan passia takaisin. Reissu jännittää vähän. Miten kovaa Vuoksi virtaa, mitä jos kaadun ja kamera uppoaa pohjaan, mitä jos yöllä leiripaikkaan hiipii pahoja setiä, entä jos melonta takkuaa ja aikataulut pettää? Onneksi ennen reissua on parin päivän mittainen harjoitusretki Wanhan Witosen melontareitillä.

Puutarhan kunnostus edistyy. Kahden viimekesäisen kasvulaatikon lisäksi olen onnistunut hamstraamaan kaksi lisää. Parvekkeelle istutetut salaatit jo vihertävät ja ikkunalaudoilla taimet kasvaa (iso auringonkukka, avomaakurkku, amppelitomaatti, punahattu, sitruunamelissa ja basilika). Unikkoja laitan vielä kukkaosastolle ja kasvulaatikoihin lanttuja, punajuuria, porkkanaa, persiljaa ja ruusupapuja. Pitää vielä kaupassa katsella mitä jännää löytyy.  Oman sipulipenkin laitan myös, odottamassa on perussipulit ja punasipulit. Haluaisin paljon erilaisia sipuleita kasvamaan.

Pikkuapulaiset vuorenvalloittajina.
Kohta mennään hakemaan multaa. Multasormia jo syyhyää, kynsien aluset on ihan liian vaaleat!

5 kommenttia:

 1. Anonyymi9:08 ap.

  Hei!

  Tuo eräopaskoulutus kuulostaa tosi mielenkiintoiselta ja mukavalta. Jos mulla ei olisi niin suuria opintolainavelkoja, lähtisin itsekin varmaan alaa opiskelemaan.
  Tsemppiä!

  Riikka

  VastaaPoista
 2. Hieno melontareissu tulossa! Kannattaa juu etukäteen käsitellä kaikki noi kauhuskenaariot niin ei sitten ite reissussa enää tarvi stressata :).

  VastaaPoista
 3. Ja toi edellinen kommentoija olin siis minä, menee välillä noi identiteetit sekaisin...

  VastaaPoista
 4. Joo, aion kehitellä kameralle jonkun systeemin. Oon kuitenki just semmonen "kamera-huolettomasti-koko-ajan-valmiina-kaulalla" tyyppi, etten vaan osaa varoa. Hyvät kuvat menee ohi jos pitää kameran piilossa. Ajatus kuitenkin olisi tehdä jopa lehtijuttu-asteinen reportaasi reissusta. Innolla odotan ja vähän pelonsekaisin jännitystiloin...

  VastaaPoista
 5. Kiireen keskelle heitin sinulle haasteen... Käyhän hakemassa!

  http://koonto.blogspot.com/2011/05/arkistoista-esiin-haastettua.html

  Aurinkoista äitienpäivää!

  /m

  VastaaPoista