tiistaina, huhtikuuta 07, 2009

Kotia kuntoon ja tunnelmat haltuun

On asuttu 7 kuukautta täällä ja nyt on vasta iskenyt kunnon puuska laittaa kaikki kuntoon. Haluaisin paljon erilaisia soppeja, joissa on eri tunnelma. Meidän edellisen kodin (se ei koskaan tuntunut kodilta niinkuin tämä) aikuisten makuuhuone oli niin pieni, ettei sinne sängyn lisäksi mahtunut mitään. Ei edes nojatuolia. Mutta se oli pakko ottaa aikuisten makkariksi, koska sieltä meni ovi parvekkeelle. Nyt kuitenkin meidän makuuhuone on yhtäkuin reilu olohuone varustettuna makuualkovilla. Alkovi on samaa kokoa kuin edellinen makkarimme.

Haluan sinne täysin 50-luvun meininkiä. Pidän hirmuisesti 50-luvun kalusteista ja koriste-esineistä, joten on mukava saada yksi aikahyppypaikka myös siihen aikakauteen. Haaveissa olisi saada sinne kirjahylly ja joku kiva nojatuoli, pöytä ja seinille koristeita.

Ruokailutila on meille aika isokokoinen. Siihen mahtui vallan mainiosti hetekka ja lapsille oma keittiöalue. Ravintolaa on leikitty ahkerasti. Hellan yläpuolella oleva pikkuhylly on vielä vähän kesken, koukut puuttuvat ja tanko on maalaamatta. Väliaikaisviritykseksi laitoin tankoon vanhoja verhorenkaita.Ruokahuoneen hetekan sivulle tahtoisin jonkin seinälampun, että näkisi lueskella hämärässä. Vanhaan tuohella päällystettyyn jalkalamppuun pitäisi myös tekaista varjostin. Hetekalla on ihana köllötellä, siinä on ihan oma meininki.

3 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä ihanan kotoisa ja lämmin tunnelma. Itsekin tykkään, että on erilaisia tunnelmia. Huoneesta toiseen siirryttäessä kokee tavallaan "herätyksen". Hölmösti selitetty. Heh. Juuri tänään meinasin kirjoitella tuosta, miten mikään edellinen koti ei ole tuntunut the Kodilta. Tämä on se ja tiedän siis miten hyvä tunne se on. Ikinä ennen en ole viihtynyt kotona niin hyvin kuin nyt. Itseasiassa en edes kotikotonani.

  Pitäis joskus tulla ihan paikan päälle kurkistelemaan teidän kotia. Jos Nillan kanssa vaikka joku reissu teille kesällä heitettäis?

  VastaaPoista
 2. Sama täällä, en ole aiemmin näin hyvin kotona viihtynyt. Ihan älytöntä, etten halua lähtee mihinkään parin tunnin reissua pidemmälle... Tulkaa ihmeessä kesällä käymään! Ei olla vielä kevättä täällä nähtykään.Pihalla on isoja omenapuita, syreenipensaita sun muuta. Voi olla, ettei kesälläkään tule kotoa poistuttua! Aiotaan ottaa lampaita ja muutama kana kesäksi, joten ei senkään takia voi kovin pitkiä reissuja heittää.

  VastaaPoista
 3. Hei,
  Kivalta näyttää teidän kodissa! Kirjoitit Piilomaja blogissa kommentin että sulla olisi ideoita mitä neuloa...ehdotappa mulle niitä ideoita=)

  VastaaPoista