perjantaina, huhtikuuta 17, 2009

Haravointihommia

Eilen en edes ajatellut muuta kuin pihaa. Puoli kymmeneltä aamulla menin lasten kanssa ulos ja aloin intoa puhkuen haravoimaan. Lopetin hommat kuuden maissa illalla. Ei ole koko piha edes haravoitu.
Keväällä on ihana siistiä nurmikko ja etenkin puitten ja pensaitten aluset. Pajuista syksyllä väsäämäni "komposti" tuli jo täyteen, vaikka omenapuitten alta on vielä sadat mädät klöntit siivoamatta.

Kyllä ruoka maistui kovan ahkeroinnin päälle. Ja sauna. Nukahdin sohvalle kesken elokuvan, vaikka yrittämällä yritin pitää silmäni auki. Olisin niin halunnut nähdä leffan loppuun, koska olen joskus lukenut saman kirjana (Teemalta tuli). Tänään sitten heräsin jo ennen kuutta, ruumis kipeänä ruumiillisesta työstä, puhjennut rakko peukalonvarressa, mutta mieli miettii silti pihan möyrimistä!

Poikani sanoi kesken kottikärryhommien eilen "On kivaa asua täällä, kun voi tehdä ulkona töitä". Olen täysin samaa mieltä. Minä nautin suunnattomasti pihatöistä.

Vanha kiinalainen sananlasku sanoo: Mikäli haluat olla onnellinen päivän, juo itsesi humalaan, jos haluat olla onnellinen vuoden, mene naimisiin, mutta jos haluat olla onnellinen loppuelämäsi, perusta puutarha.1 kommentti: